Kesäkuulumisia

Päätin alkaa kirjoittaa blogia. Olen jo jonkin aikaa tuskaillut sen kanssa, että olisi kovin paljon sanottavaa kaikkeen mahdolliseen, mutta liian vähän aikaa muotoilla sanomisia kauniiseen muotoon. Joten lasken omaa rimaani ja pyrin jatkossa avaamaan mietteitäni blogin muodossa. Vapaamuotoisesti, kevyesti ja nopeasti.

Kaiken tämän voisi tehdä myös villeniinistömäisesti Facebookissa, mutta pidän luontevampana linjana sitä, että jos kerta nettisivut on, sinne myös tuotetaan sisältöä. Olkoon eri mieltä ken haluaa.

Nyt niitä luvattuja kesäkuulumisia. Olen ollut reilun viikon lomalla ja käynyt Raaseporissa, Helsingissä, Padasjoella, Asikkalassa, Lahdessa, Turussa, Paraisilla, Lohjalla ja huomenna lähden Poriin. Vähän hengästyttää. Turhan paljoa ei ole ehtinyt sohvalla makaamaan, mutta ei kai kaunista kesää kuulu kotona tuhlatakaan.

petra_fiskars_prisma
Prisma koukuttaa muokkailemaan kuvia. Tämä on alunperin Fiskarsin ruukilta. Sovelluksen suurin miinus on hitaus.

Viikonloppuna olin periturkulaiseen tapaan Ruisrockissa. Suomen kauneimmat festarit keräsivät tänä vuonna huikeat 100 000 juhlijaa! Viime viikolla säätiedote vielä uhkaili, että täytyy käydä ostamassa sadetakki viikonloppua varten, mutta Ruissalon taika toimi taas: viikonloppu oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Olen käynyt viime kesää lukuunottamatta joka vuosi Ruississa vuodesta 2006 lähtien ja muistan värjötelleeni märkänä puun alla tasan yhden kerran. Toki aika kuultaa muistot.

En ole yksin hehkutukseni kanssa, Nyt-liite kuvaili Ruissia sanoin ”Täydellinen sää, mahtavat esiintyjät ja upeat ihmiset”. Turun kesä on vaan kertakaikkisen kaunis.

Huomenna matka jatkuu vähän erilaisille festareille. Jo neljättä vuotta putkeen tuhlaan osan kesälomastani Porissa SuomiAreenalla. Tapahtuma on (tietenkin) kopio Ruotsin Almendalsveckanista, joka järjestetään vuosittain pari viikkoa ennen SuomiAreenaa.

Katsotaan, onnistuuko SuomiAreena uusiutumaan edellisvuosista yhtään. Turhan usein mielenkiintoiselta kuulostanut keskustelutilaisuus onkin ollut liian monen panelistin kilpalaulantaa, jossa ei ole loppujen lopuksi sanottu mitään uutta. Kun kyseessä on lisäksi ilmiselvät politiikka-festarit, herää kysymys onko katsomossa yhtäkään sellaista kuuntelijaa, joka ei ole politiikan suurkuluttaja tai tee työkseen yhteiskunnallista vaikuttamista.

Olen Porissa tiistaista perjantaihin. Tiistaina klo 14.15.-15.15 jututan SDP Loungessa kansanedustaja Krista Kiurua, Maarit Feldt-Rantaa ja Joona Räsästä. Tervetuloa kuuntelemaan!

Torstaina klo 10.30 olen RoboSteam-lavalla kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkusen ja OpusCapita Oy:n innovaatiojohtaja Petri Karjalaisen kanssa keskustelemassa robotisaatiosta ja byrokratiasta otsikolla ”Roboteilla byrokratian kimppuun. Ohjelmistorobotit, keinoäly ja koneoppiminen rakenneuudistuksen toteutuksessa”.

SuomiAreenan tunnelmat päivittyvät todennäköisimmin Twitteriin, tervetuloa seuraamaan sielläkin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.