Aluevaalit 2022

Olen ehdolla aluevaaleissa Varsinais-Suomessa numerolla 400.

Aluevaaleissa päätetään palveluista, joita jokainen meistä käyttää jossain vaiheessa elämäänsä. Minulle kolme tärkeintä teemaa näissä vaaleissa ovat lasten ja perheiden palvelut, mielenterveyspalvelut sekä koko maakunnan kattava palveluverkko.

Panostukset lasten ja perheiden palveluihin ovat satsauksia tulevaisuuteemme. Ennaltaehkäiseviä, maksuttomia ja matalan kynnyksen perhepalveluita on parannettava. Hyvinvointi on arvokkainta, mitä meillä on. Vaalitaan sitä alusta alkaen.

Mielenterveyspalveluiden piiriin on päästävä välittömästi tarpeen tullessa. Palveluita tulee tarjota myös koulujen ja oppilaitosten sekä työterveyden kautta. Kenenkään ei pidä joutua pelkäämään tarvittavan tuen loppumista tai palveluiden ulkopuolelle jäämistä.

Terveyskeskukseen täytyy päästä sujuvasti joka puolella maakuntaa. Lähellä sijaitsevat neuvolat ja terveyskeskukset sekä ikäihmisten ja vammaisten kotiin annettavat palvelut ovat koko järjestelmän perusta, joka mahdollistaa oikea-aikaisen hoidon ja avun piiriin pääsyn.

Lue myös kirjoitukseni Aluevaaleissa päätetään arjen palveluiden tulevaisuudesta.

Aluevaalien ennakkoäänestys kotimaassa 12. – 18.1.2022 ja ulkomailla: 12. – 15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueeseen kuuluvat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa