Palvelut

Turku. Kaupunki, jossa välitetään.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tulee mylläämään koko terveydenhuoltomme. Jos uudistus ei paranna palveluiden laatua ja nopeuta hoitoon pääsyä, se on turha. Ihmisten hyvinvoinnin kannalta on välttämätöntä, että sekä sosiaali- että terveyspalvelut ovat nopeasti saatavilla – ilman että täytyy hakeutua yksityisen palvelun piiriin. Nämä tavoitteet tarvitsevat puolustajia.

Näkymä Teatterisillalta huhtikuussa 2016
Näkymä Teatterisillalta huhtikuussa 2016

Kun taloudessa menee huonosti, ennaltaehkäisevistä palveluista leikataan ensimmäisenä. Niin on tehty myös Turussa. Nuorten palveluihin kohdistuvat leikkaukset harmittavat minua erityisen paljon. Esimerkiksi etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta ehkäisevät konkreettisesti nuorten syrjäytymistä. Näiden palveluiden resurssit on turvattava. Myös perhepalveluihin tulee panostaa nykyistä enemmän, jotta jokainen turkulainen perhe voi hyvin.

Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntamme rakenteita pysyvästi. Se mahdollistaa monien palveluiden saamisen verkon välityksellä, mutta meillä tulee olla myös konkreettisia kohtaamisen paikkoja kuntalaisille. Yksinäisyys vaivaa meistä monia, niin nuoria kuin vanhojakin. Tavoitteenamme tulee olla kuntalaisten saattaminen palveluiden piiriin, joko tarjoamalla palvelut omalla asuinalueella tai huolehtimalla toimivasta joukkoliikenteestä.

Lue lisää Petran vaaliteemoista Kuntavaalit 2017 -sivulta!