Kulttuuri

Turku. Kaupunki, joka elää.

Kulttuuri ei saa olla vain harvojen etuoikeus. Turun kaupunki tukee merkittävästi korkeakulttuuria, kuten museolaitosta, orkesteria ja kaupunginteatteria. Kaikkien näiden tulee tuottaa sellaista tarjontaa, joka kiinnostaa turkulaisia vauvasta vaariin. Lippuhinnat täytyy pitää kohtuullisina turkulaisille.

Turun Taidemuseonmäki vappuna 2016
Turun Taidemuseonmäki vappuna 2016

Korkeakulttuuri ei ole sen arvokkaampaa kuin muut kulttuurin muodot. Myös urheilukulttuurille ja opiskelijakulttuurille täytyy olla paikkansa tässä kaupungissa. Turun kaupungin tulee tehdä yhteistyötä urheilu- ja opiskelijajärjestöjen kanssa, jotta erityisesti suuremmat tapahtumat näkyvät positiivisella tavalla kaupunkikuvassa. Kulttuurikaupunki Turku sopii mainiosti myös suurtapahtumien järjestämiseen.

Elämää täytyy olla muuallakin kuin ydinkeskustassa. Paikalliskirjastot ovat merkittäviä kuntalaisten kohtaamispaikkoja. Niitä täytyy kehittää kohti moderneja kylätaloja, joihin yhdistetään kirjasto- ja kulttuuritarjonta, nuorten palvelut ja muunneltavia tiloja erilaisten järjestöjen käyttöön. Jokaisessa suuressa lähiössä tulee olla tulevaisuudessa kylätalo.

Lue lisää Petran vaaliteemoista Kuntavaalit 2017 -sivulta!