Asuminen ja ympäristö

Turku. Kaupunki, jossa halutaan asua.

Se, millaista Turussa on asua, määrittelee sen halutaanko täällä olla. Eri elämäntilanteissa kaivataan erilaisia asumismuotoja ja asuinalueita. Jotta Turku olisi aidosti vetovoimainen, tarvitaan työ- ja opiskelupaikkojen lisäksi maan parasta asumista – kaikille. Siksi Turussa on oltava niin rauhallisia pientaloalueita kuin tiiviisti rakennettuja keskustakohteita. Yhteistä kaikille alueille on oltava monipuolisuus, esteettömyys ja toimiva joukkoliikenne.

Turun jokiranta keväällä 2016
Turun jokiranta keväällä 2016

Monipuolisuus tarkoittaa sitä, että alueella on sekä vuokra-asuntoja että omistusasuntoja. Mikään asuinalue ei saa muuttua levottomaksi sen takia, että alueelle on keskittynyt liikaa vuokra-asumista. Toisaalta millään alueella asuminen ei saa olla vain rikkaiden etuoikeus.

Esteettömyys tarkoittaa sitä, että alueella asuminen ja kulkeminen sujuu helposti lastenrattaiden kanssa, kainalosauvoilla kävellen ja rollaattorilla kulkien. Yhä suurempi osa vanhuksista asuu pitkään omassa kodissaan, joten esteettömän asumisen tarve lisääntyy merkittävästi lähivuosina. Esteettömyyttä ei kuitenkaan pitäisi nähdä kulueränä, vaan meidän kaikkien viihtyisyyttä lisäävänä tekijänä.

Toimiva joukkoliikenne ja kevyen liikenteen väylät koko kunnan alueella mahdollistavat sen, ettei oman auton omistaminen ole edellytys jos asuu kauempana keskustasta. Toimiva joukkoliikenne mahdollistaa kaikkialla Turussa asumisen. Julkiset palvelumme keskittyvät koko ajan enemmän ja enemmän. Suurissa lähiöissä täytyy säilyttää peruspalvelut ja sen lisäksi toimiva joukkoliikenne mahdollistaa kaikkien kaupungissa olevien palveluiden piiriin pääsemisen.

Lue lisää Petran vaaliteemoista Kuntavaalit 2017 -sivulta!